dinsdag 17 april 2012

Voordelen van zelf bespannen

Besnaringsapparaat

besnaren

 

Positieve punten van het zelf besnaren van een tennisracket

Een eigen besnarings-apparaat heeft voor een tennisser een aantal positieve punten. Financieel is het zeer gunstig om zelf rackets van snaren te voorzien, maar er zijn ook andere voordelen. Zodra het tennis indoor- of outdoorseizoen gestart is, is het een mooi moment om te beginnen met een eigen bespanrings-apparaat.

Alleen maar voordelen

  • Een bespanmachine zorgt er in eerste instantie voor dat je minder kosten hebt. Waarom ? Wel omdat je op de eerste plaats geen bespanloon meer moet betalen ! Meer ook moet je niet meer naar de sportwinkel rijden met de auto om het kapotte racket af te geven, maar ook om het nadien ook nog eens wederom op te pikken. Met de dure diesel en benzine prijzen van tegenwoordig is dit gewoon een aditionele kost van enkele euro's per bespanning. Je kunt verder ook besparen op snaren.
  • Niet alleen kun je besparen op kosten met een besnaarapparaat, je kan er ook geld mee verdienen. Bij iedere vereniging zijn er wel tennissers die hun tennisracket graag door jou laten besnaren. Zo kan je er ook nog gewoon geld mee verdienen.
  • Ook ben je niet gebonden aan de vaste winkeltijden. Je kunt op ieder moment je racket van nieuwe tennis-snaren voorzien, bijvoorbeeld lekker voor de televisie tijdens een leuke film. Zeker tornooispelers kennen het wel: 'avonds slaan ze een racket door, maar de dag erop hebben ze al weer de volgende wedstrijd. De tenniswinkel in de buurt zal je racket niet meer tijdig kunnen herstellen. Met een eigen besnaarapparaat is dat geen probleem !
  • Veel tennissers denken dat het ingewikkeld is om een racket te bespannen, maar dit valt in praktijk ontzettend mee. Zeker na het besnaren van een aantal rackets krijg je er een bepaalde handigheid in en gaat dat eiegenlijk best wel snel.
  • Een besnaarapparaat biedt ook de mogelijkheid om meer te experimenteren met snaren en spankracht. Ook kun je sneller je racket opnieuw bespannen. Zo is je racket vaker in een goede conditie. Je bespanning bepaalt voor 60% de speleigenschappen, dus ook dat is niet te onderschatten.

Meer lezen? Bezoek ook eens de volgende blog!

woensdag 11 april 2012

Alle informatie over een bespanmachine

Bespanmachine

rackets bespannen

Zelf rackets bespannen

Veel tennissers denken er niet over na, maar het is heel goed mogelijk om je tennisrackets zelf te besnaren. En is het bovendien helemaal niet zo moeilijk als iedereen denkt. Bij de meeste bespanmachine zit een duidelijke en uitgebreide handleiding en na een paar rackets bespannen te hebben, krijgt u er een zekere handigheid in. Bovendien wijst het allemaal zich zelf grotendeels uit. Voor meer informatie kunnen altijd bespannersfilmpjes worden geraadpleegd, die op het Youtube kanaal te zien zijn. Die laten mooi zien hoe een racket besnaard dient te worden.

Kosten

In het begin moet je extra kosten maken. Voor de aanschaf van een apparaat betaal je eenmalig een bedrag van zo'n 300 euro of meer. Dit is in verhouding een laag bedrag. Na het besnaren van een 20 tal rackets is deze investering al terugverdiend en kan er winst op worden gemaakt. Zeker wanneer men de tennisrackets van andere spelers op de club of van vrienden ook gaat servicen.

Arbeidsintensief, ja of nee?

In het begin zult u mogelijk veel tijd kwijt zijn met het bespannen van een racket op een bespanmachine. Maar wat is veel ? De eerste rackets zullen waarschijnlijk zo'n 1,5 tot 2 uren duren. Maar na meerdere bespanningen te hebben aangebracht, krijgt u er handigheid in en zal het steeds sneller gaan. Uiteindelijk moet u ongeveer een half tot een uur rekenen om een tennisracket te besnaren, al rekening houdende met het feit dat eerst de oude snaren eruit moeten geknipt worden (= +/- 2 minuten werk) én het achteraf aanbrengen van het merk-logo.

Snaren

Een eigen bespanmachine maakt het eenvoudig om af te wisselen wat betreft het gebruik van snaren. U kunt daardoor precies uitproberen welke snaar het beste bij u, uw tennisspel en uw racket past. Zo zijn er bijvoorbeeld snaren die meer power geven aan een speler, andere soorten geven dan weer veel meer controle over de bal, bij weer andere is een hoge duurzaamheid (lees: de snaar breekt niet gemakkelijk) dan weer de belangrijkste eigenschap.